Att driva restaurang kan vara stressigt eftersom det är mycket att tänkta på. Som bar- och restaurangägare har du ett ansvar att skapa en säker och trygg miljö för anställda och gäster. Läs vidare för att veta mer om hur du ska gå tillväga.
Ge de anställda passerkort
Att veta vem som rör sig i restauranglokalen är A och O för tryggheten. Med smarta accesslösningar och passersystem från Securitas Technology kan du ha kontroll över vem som har tillträde till lokalen. Det gäller framför allt utrymmen där mat och dryck förvaras och tillagas, till exempel köket och lager. Med skräddarsydda accesslösningar går det att skapa tillträddeskontroll för hela fastigheten eller vissa rum. Olika anställda kan till exempel få tillgång till olika avdelningar och rum. Om du har hantverkare, städare eller tillfällig arbetskraft kan de tilldelas ett temporärt passerkort med hjälp av gästregistrering.
Installera kameraövervakning
Med högteknologisk videobevakning kan alla känna sig trygga i restaurangen. Du som restaurangägare kan skydda din verksamhet från skadegörelse, stöld och annat. Tänk på att du oftast behöver ansöka om tillstån för att installera kamerabevakning eftersom restaurangen är en plats för allmänheten. Det är dock en ganska enkel ansökningsprocess.
Var noga med alkoholserveringen
Alkohol är en viktig del av krogbranschen. För många restaurangägare är alkohol en stor del av intäkterna och därför händer det ibland att alkohol serveras till personer som är för berusade vilket kan skapa en otrygg stämning på restaurangen. Du som driver en bar eller restaurang har ett ansvar för tryggheten och därmed även alkoholserveringen.