Att driva restaurang

Inredning på restaurangen

Det är viktigt att man har det både snyggt och praktiskt på restaurangen. Det är inte speciellt bra att ha tunga stolar, heltäckningsmatta och liknande. Det måste vara lätt att göra rent och fräscht. Men vad bör man tänka på i övrigt?

Bra stolar och bord

Bra stolar och bord är viktigt om gästerna ska kunna sitta och äta på restaurangen. Det är bra att ha bord som kan stuvas om ifall det behövs mer plats på golvet. Stolarna bör vara lätta och det är inte fel om de är stapelbara. Tänk på att ha bord samt stolar i olika sittgrupper. Ibland kan det vara ensamma som ska äta, ibland ett par och några gånger större familjer. Större sällskap om sex personer eller fler kan förekomma men i regel förbokar de bord. Att ha en eller två barnstolar är också bra om en familj med riktigt små barn kommer.

Dekorationer

Det är inte fel att dekorera på restaurangen men håll det till ett minimum och se till att det är lätt att hålla rent. Några enstaka tavlor på en vägg, en och annan blomvas eller kanske några ljusstakar kan vara fint. Det kan också vara vackert med bordsdukar men det är inte helt enkelt att hålla dem rena.

Bra färgval

När man håller på med inredning och målning i restaurangen gäller det att ha koll på färgvalen. Har man en lokal på källarplan kanske det inte är läge att välja mörka färger som gör lokalen mindre. Då kanske man istället ska satsa på att ljusa upp. Det skadar inte att ha olika färgprover och att testa med olika varianter av gardiner och annat för att få allt som man vill ha det.