Servera alkohol

Städ och disk

När man har lagat mat eller bakat kommer städning och disk. Det är kanske inte de allra roligaste delarna av arbetet, men det måste trots allt göras. Men hur viktigt är det, och hur går det till att diska och städa på restaurang?

Städa en restaurang

På en restaurang ska både kök, matsal och toaletter städas varje dag. Matsalen kan man inte städa förrän alla gäster har gått, och köket kan man inte städa medan man lagar mat. Det går dock att hålla ordning under tiden man arbetar. Plocka bort disk när gästerna vid ett bord är klara och torka av. Bänkar i köket kan torkas, handdukar läggs i tvätten och ugnar som inte används kan torkas ur. Stor det disk kan den tas omhand om man får en ledig stund.

Viktigt med hygienen

När det kommer till hygien är det extremt viktigt att standarden följs på restauranger. Man vill inte att gäster ska bli dåliga på grund av att hygienen inte följts. Rena ytor, rena händer och bra varor är nyckelorden.

Jobba som diskare

Att jobba som diskare på en restaurang har ett oförtjänt dåligt rykte. Arbetet är tungt, men det ger bra erfarenheter för framtiden.