Att driva restaurang

Odla eget till din restaurang

Mat som gjorts med lokala råvaror, innebär många fördelar. För det första kan du garantera att produkterna är fräscha, och således erbjuda bättre mat. För det andra är det oftast inte så stor prisskillnad att köpa in fräscha lokala alternativ i jämförelse med fryst och importerat. Den kanske största anledningen är dock att det är ett fantastiskt sätt att dra in restaurangkunder.

Folk vill ha närproducerat

Att kunna skylta med lokala och säsongsbaserade råvaror är kanske den bästa reklamen du kan ge din restaurang. Oavsett om du köper in kött från bönder och jägare i närheten, eller erbjuder vegetariska alternativ, är det väldigt få restaurangbesökare som skulle föredra generiska och importerade alternativ. Vill du gå ett steg längre så kan du köpa in grönsaksfröer och odla själv. Ju närmare dina råvaror är din restaurang, desto fräschare blir din mat, desto nöjdare blir dina kunder och desto snällare är du mot miljön.

Behåll klassikerna på menyn – förnya resten

För matentusiaster och kockar innebär lokala råvaror också större möjligheter att experimentera. När utbudet bestäms av vad som faktiskt finns i närområdet, behöver matlagningen anpassas. Råvaror som bara finns på sommaren betyder att du får en friskare och mer sommarinspirerad meny, medan du får anpassa utbudet när sommaringredienserna inte längre finns.

Det är ett perfekt sätt att låta inspirationen och kreativiteten ta fäste i dig för att skapa nya fantastiska rätter. Känner du dig lite idéfattig och trött som kock, är lokala råvaror ett perfekt sätt att få tillbaka passionen till matlagning.