Att driva restaurang

Starta en sandwich-restaurang som koncept

Subway är en av de mest berömda sandwich-restaurangerna i världen. I och med att konkurrensen inte är alltför stenhård på den fronten kanske ett tips vore att starta en egen restaurang som specialiserade sig på en viss typ av sandwich.

Vilken typ av sandwich som ska göra så just du utmärker dig är något du måste fundera på. Eftersom det redan finns ett koncept som Subway har tagit fram där du komponerar dina egna mackor så kanske du kan spinna vidare på det men med en annan inriktning. Varför inte göra det med helt ekologiska varor eller satsa på ett koncept där allt är hembakat eller hemgjort. En idé skulle kunna vara att göra söta dessert-sandwiches istället för matiga mackor.

Söta sandwiches

Alla vet väl hur gott det är med glassen sandwich? Här kanske du kan brodera ut idéerna med lite kreativitet och skapa olika glassmackor i olika format och med olika råvaror. Sandwichglass kan göras på många olika sätt och består helt enkelt av en kaka med glass emellan som ser ut som en vanlig macka. Kakan kan bakas på en massa olika sätt, med chokladsmak, utan och allt däremellan. Utöver den klassiska glassen Sandwich finns det även andra varianter du kan göra med brioche och olika fyllningar.

Mackor med tillbehör

Precis som hamburgare kommer med pommes frites eller andra olika tillbehör kan du och din verksamhet specialisera er på olika goda tillbehör till mackor. Skapa härliga sallader, chipsvarianter och pommes som bara går att få hos dig.

Mackor för barn

Starta en restaurang för barn med olika typer av mackor som barnen kan ta med sig på lunchen i skolan. I USA och i England är det vanligt med lunchlåda eller matsäck och där är mackor något av det vanligaste. Testa olika ostar och sylter eller jordnötssmör som du vet barn tycker om. Var dock försiktig så det inte blir för onyttigt. Barn behöver få i sig grönsaker även om det ibland kan vara svårt att tvinga i dem det. Gör det roligare med att göra formen på mackorna riktigt skojiga och barnsliga.