Att driva restaurang

Spara pengar när du besöker restauranger

Att äta på restauranger regelbundet kan bli väldigt dyrt. Därför väljer de flesta av oss att endast besöka finare restauranger vid speciella tillfällen. Men skulle du vilja äta ute mer ofta finns det tips på vad du kan göra för att spara några kronor. Det finns ett flertal matställen som erbjuder middagsspecialer eller lunchspecialer. Det är måltider som ofta är lite billigare under en viss tid på dagen. Det brukar dock endast gälla vissa maträtter, vilket inte alltid är någonting som alla tycker om. Då finns det fler tips på vad du kan göra ifall du vill spara pengar när du äter ute. Det allra bästa tipset är dock att välja restauranger som är lite billigare. De erbjuder kanske inte den bästa serveringen, men maten kan vara utsökt ändå.

Kuponger och rabatter

Många restauranger och matställen erbjuder sina kunder rabatter och kuponger. Detta är någonting som kan minska priserna för dina måltider rätt mycket. Sedan finns det även erbjudanden som riktar sig till vissa personer, till exempel seniorrabatt och studentrabatt. Vill du minska kostnader med seniorrabatt eller studentrabatt måste du först uppfylla de krav som gäller. En seniorrabatt är endast tillgänglig för personer som är över en bestämd ålder, det brukar ofta vara personer över 55-60. För studentrabatten måste du självklart vara en student, men för dessa rabatter kan det även finnas åldersgränser. Läs därför på om de olika rabatterna noga så du är säker på om du kan använda dig av dessa eller inte.

Beställ inte alkohol

Andra tips på hur du kan spara pengar på restauranger är genom att undvika att köpa vissa saker. Alkohol är en av dessa, det är nämligen lite dyrare att köpa på restauranger jämfört med om du köper på Systembolaget. Du kan därför spara en hel del pengar genom att inte beställa alkohol på restaurangen. Välj istället vatten. Många matställen erbjuder dig dessutom påfyllningar helt gratis. Saft, te och juice är även andra alternativ som är billigare jämfört med alkohol.

Undvik förrätt och efterrätt

När du besöker restauranger som erbjuder förrätt, varmrätt och efterrätt kan du spara pengar genom att inte beställa en av varje. Det bästa är att fokusera på varmrätten eftersom det är den viktigaste delen enligt de flesta personer. Många matställen erbjuder sina gäster bröd till måltiden, vilket innebär att du kan bli väldigt mätt genom att endast beställa en varmrätt och äta en liten smörgås vid sidan av.

Om du besöker restaurangen med en vän eller dejt kan ni välja att dela på en efterrätt ifall ni vill ha något sött, men inte vill betala för två separata. Ni kan även välja att dela på en förrätt, varmrätt och efterrätt om så önskas.