Att driva restaurang

Äta på restaurang med tandimplantat – är det möjligt?

Har du varit med om en olycka och slagit ut en eller flera tänder? Kanske är det en ärftlig skörhet du har som gjort att tänderna gått sönder och behövt bytas ut? Tandimplantat kan ersätta saknade tänder och fungerar som ett permanent alternativ. Du hittar bra tandkliniker för tandimplantat i Stockholm som är seriösa och som kan hjälpa dig. Frågan är bara hur det är att äta med tandimplantat i Stockholm och om det går bra att äta på restaurang.

Har du nyligen skaffat dig tandimplantat är det viktigt att du följer tandspecialistens instruktioner. Innan ditt implantat kan du äta på samma sätt som tidigare, men efteråt kan det vara en god idé att ta det lite försiktigt. Vill du äta på restaurang direkt efter är det bra att välja flytande alternativ, t.ex. en god och ljummen soppa. Beställer du mat som är alldeles för varm finns det risk för att du känner av ilningar eller smärta om implantatet är nytt.

Kan man äta på restaurang med tandimplantat?

Det korta svaret på den frågan är ja. Det går alldeles utmärkt att äta på restaurang med tandimplantat. Tandimplantat har många fördelar och de är tillverkade i högkvalitativa material som håller länge och ibland är bättre än dina naturliga tänder. Har du tidigare upplevt ilningar när du äter varm eller kall mat är detta nu ett minne blott, men det förutsätter att du bytt alla tänder och att du låtit det gå ett tag från implantat till restaurangbesök.

Ta hand om implantaten efteråt

Oavsett om du väljer en riktigt stor och mör köttbit eller om du föredrar en lättare sallad är det viktigt att du tar hand om tänderna efteråt. På en restaurang kan du alltid be om vatten, vanligtvis kostnadsfritt, så att du kan skölja igenom munnen och tänderna efter en måltid. Tandimplantaten ska naturligtvis även borstas som dina egna tänder, men den delen kan du lämna tills du kommer hem.

Med det sagt är det alltså fullt möjligt att äta på restaurang med tandimplantat. Beroende på hur dina implantat är fästa kan det dock vara bra att avstå från väldigt svårtuggad och seg mat. Det kan både fasta och orsaka skador på tänderna.