Servera alkohol

Att sälja alkohol och tobak på en restaurang

I Sverige finns det väldigt strikta lagar kring vem som får sälja alkohol eller tobak på en restaurang. Du kan inte bara starta upp en krog eller en pub och börja sälja alkohol hur som helst. Det är förstås väldigt bra eftersom det betyder att vi har strikta kontroller. Men hur ska man egentligen gå tillväga om man vill öppna en krog eller restaurang?

Går det sälja billigt snus på en restaurang?

Många vill nog servera alkohol på sin restaurang men det kan också vara fördelaktigt att ha en liten snuskyl vid sidan av bardisken. Det skulle också vara smidigt att kunna sälja andra tobaksvaror. Dock är det väldigt svårt att få detta beviljat om du har ett eget ställe. En lösning skulle vara att öppna upp en liten kiosk eller butik i anslutning till din restaurang. Det kräver dock att du har tillräckligt med bemanning för att kunna sköta båda.

Du ansöker sedan hos din kommun för att få sälja snus och tobak. Om du får det beviljat kan du plocka in flera olika och populära varianter av billigt snus att sälja till dina kunder. Det är säkerligen något som kommer uppskattas av många.

Servera alkohol på restaurang

Det är desto vanligare att man väljer att servera alkohol på sin restaurang. Dock måste du ha ett alkoholtillstånd för att det ska vara lagligt. Som restaurang har du ett stort ansvar om du säljer alkohol på ditt ställe. Du får till exempel inte sälja till minderåriga. Det är strikt 18-årsgräns som gäller i alla lägen. Om du är osäker ska du alltid be kunden om legitimation.

Du måste även ha full koll på alkohollagen och vad det innebär. Man gör även en kontroll om du är personligt samt ekonomiskt lämplig. Dessutom måste du ha fyllt minst 20 år.

Förbered dig inför en ansökan

Det råder inga tvivel om att du kan driva en mer konkurrenskraftig restaurang om du kan servera alkohol. Därför är det väldigt bra att förbereda dig inför din ansökan och gå igenom vad som krävs. Se också till att du inte är sen med din bokföring och betalar alla dina räkningar i tid. Det är också sådant som spelar roll i slutändan. Kommunen kommer inte heller bevilja något tillstånd om du har varit dömd för brott under de senaste åren. Uppfyller du dessa krav har du en stor chans.

Servera alkohol